Лична карта: ОРЕВ

walnut

ХРАНЛИВА ВРЕДНОСТ на 100гр

  • Калории – 654
  • Масти – 65гр
  • Јаглехидрати – 14гр
  • Протеини – 15гр
  • Витамин А – 0%
  • Витамин Ц – 2%
  • Калциум – 9%
  • Железо – 16%

% од дневна препорачана количина

 

од Ana Azgour

Како мајка на 3 деца на возраст од 8, 5 и 3 години, слободно време скоро и да немам. А во ретките моменти кога ќе ми се создаде прилика, поминувам околу 30-тина минути во кујна, експериментирајќи со нови рецепти за неготвена храна, кои потоа ги уживам со најблиските.