Лична карта: БАНАНА

5-problems-that-bananas-solve-better-than-pills-1

ХРАНЛИВА ВРЕДНОСТ на 100гр

  • Калории – 92
  • Масти – 0гр
  • Јаглехидрати – 30гр
  • Протеини – 1гр
  • Витамин А – 2%
  • Витамин Ц – 15%
  • Калциум – 0%
  • Железо – 2%

 

од Ana Azgour

Како мајка на 3 деца на возраст од 8, 5 и 3 години, слободно време скоро и да немам. А во ретките моменти кога ќе ми се создаде прилика, поминувам околу 30-тина минути во кујна, експериментирајќи со нови рецепти за неготвена храна, кои потоа ги уживам со најблиските.