???????????????????????????????
Основи, Сурово & здраво

Зошто треба да пиеме МЛАКА ВОДА СО ЛИМОН?

Многу е важно како го започнувате денот. Без разлика кои сте, колкави сте и што работите, она што го правите прво наутро навистина влијае на остатокот од вашиот ден. Доколку можете да издвоите време само за еден единствен ритуал кој ќе ви го подобри здравјето, тоа нека биде следниот: ДЕНОТ ЗАПОЧНЕТЕ ГО СО ЧАША МЛАКА […]

2013-05-07-22.31.40-1024x731
Суперхрана, Сурово & здраво

ХЛОРЕЛА: за детоксикација и зајакнат имунитет

Хлорелата е вид на едноклеточна зелена алга која содржи фотосинтетички пигмент – хлорофил. Се размножува многу брзо, по пат на фотосинтеза, и при тоа бара само јаглерод диоксид, вода, сончева светлина и мала количина на минерали. Таа е привлечен извор на храна, бидејќи е богата со протеини и други важни хранливи состојки. Во сува форма […]